30 січня 2024, 15:42, Земля

В Україні хочуть переглянути земельний податок для державних установ

До Верховної Ради внесли законопроєкт №10431, метою якого є врегулювання питання сплати земельного податку для державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Повна назва документу: «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання питання сплати земельного податку для державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій».

Його автори зазначають, що необхідним є узгодження законодавчих положень щодо питання сплати земельного податку для державних та комунальних сільськогосподарських підприємств. Проект закону пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, якими передбачається, що ставку земельного податку у розмірі 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки можна розповсюджувати лише на земельні ділянки, на яких розміщуються об’єкти нерухомого майна, що перебувають у користуванні суб’єктів господарювання державної та комунальної власності.

На думку авторів, прийняття законопроєкту забезпечить врегулювання питання сплати земельного податку для державних та комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій.

Як писав AgroPolit.com, стали відомі справжні причини протестів європейських фермерів. Також експерт назвав головні виклики для аграріїв України у 2024 році.

в