30 січня 2024, 13:21, Торгівля

Доступ до кордону став головним питанням для українського бізнесу у 2024 році

Доступ до кордону став головним питанням для українського бізнесу в 2024 році, оскільки його успішність залежить від можливості вивести продукцію. Про це заявила заступниця міністра економіки України Надія Бігун, пише Укрінформ.

За її словами, для відновлення агросектору та інших секторів бізнесу, українцям необхідна кооперація, але для неї в суспільстві не вистачає довіри. Надія Бігун підкреслила, що співпраця з іншими країнами на базі кооперації також могла б стати корисною для українського бізнесу. Заступниця міністра зазначила, що можливість завезти сировину та вивезти продукцію – є вирішальним фактором, але забезпечити її в умовах війни вкрай складно.

Надія Бігун додала, що чекати великих інвестицій в агросектор від іноземних компаній в поточному році зарано, оскільки вони ще приглядаються до України.

Думаю, що ми маємо перш за все розраховувати на власний бізнес. Європейці ще до нас приглядаються. Вони не дуже розуміються, як тут бізнес вести, і ніхто прямо з грошима стояти не буде, якщо не знайде локального партнера. Тому, перш за все, залучення інвестицій буде залежати від активності наших бізнесів. Вони будуть свої гроші інвестувати, вони будуть знаходити партнерів, які будуть готові з ними разом інвестувати», – зазначила Надія Бігун.

Як писав AgroPolit.comексперт пояснила, чому в Україні вирішили зробити ставку на переробну промисловість. Також завдяки аграріям і бізнесу Україні в 2023 році вдалося збільшити ВВП на 5%.

в