30 січня 2024, 12:10, Торгівля

Польща і Україна почали співпрацю для заборони російських продуктів в ЄС

Треба заборонити ввезення російських продуктів до Європейського Союзу, щоб країна-агресор не змогла заробляти гроші, продаючи серед іншого крадене в Україні зерно. Про це заявив посол України в Польщі Василь Зварич.

Він обговорив цю проблему з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Чеславом Секерським. Посол підкреслив, що Варшава і Київ продовжать спільну роботу спрямовану на впровадження заборони на постачання російської агропродукції до ЄС.

Український дипломат зазначив, що кожна країна, яка купує російські продукти підтримує збройну агресію проти України, оскільки рф заробляє на торгівлі продовольством мільйони. Незважаючи на співпрацю з українською стороною, польський уряд не бажає відмовлятися від ембарго на українське зерно.

Разом маємо працювати далі, щоб заборонити експорт продуктів харчування з терористичної росії на ринок вільної Європи. На жаль, рф досі заробляє мільйони на імпорті в країни вільного світу своєї, а також краденої на тимчасово окупованих територіях України, сільськогосподарської продукції. Кожен куплений російський товар — це внесок у продовження злочинної російської агресії проти України» – зазначив Василь Зварич.

Як писав AgroPolit.com, ембарго на агропродукцію діятиме до прийняття спільного з Україною рішення. Також заступниця міністра назвала країни, які можуть стати прикладом для розвитку українського агросектору.

в