26 січня 2024, 09:50, Рейдерство

Ексдепутатів ОПЗЖ підозрюють в розкраданні суден Українського Дунайського пароплавства

Служба безпеки України повідомила про підозру шістьом особам, зокрема двом колишнім депутатам Одеської обласної ради від забороненої партії ОПЗЖ, у справі про розкрадання майна державного підприємства «Українське Дунайське пароплавство». Про це повідомили в СБУ.

«Зловмисники привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на 80 млн грн. Оборудку організували двоє колишніх депутатів Одеської обласної ради від забороненої партії ОПЗЖ й ексочільник судноплавної компанії. У 2017 році вони уклали декілька договорів між пароплавством і підконтрольною фірмою на оренду вищезгаданих суден. Однак, замість використання за призначенням ділки вивезли державні баржі за територію України, змінили їхні номерні знаки і фіктивно перереєстрували їх на афілійовану компанію», – зазначили в СБУ.

За даними правоохоронців, кораблі переправили до однієї із країн Близького Сходу, де їх розібрали і виготовили з них 12 барж більшої вантажності, які у подальшому фігуранти «використовували у власних комерційних цілях», зокрема, на території України, але уже під іншою реєстрацією.

Правоохоронці встановили місце перебування всіх викрадених суден і заарештували їх. Підозрюваним загрожує до 12 років тюрми. Імен фігурантів справи у Службі безпеки не навели.

Як писав AgroPolit.comОлександр Кубраков розповів про можливість відбудови Каховської ГЕС. Також в Україні СБУ затримала власника однієї з найбільших агрокомпаній.

в