24 січня 2024, 09:50, Торгівля

Польща буде захищатися від української агропродукції

В Міністерстві сільського господарства і розвитку села Польщі підтвердили, що ввезення української агропродукції продовжить діяти до того, як Євросоюз розробить відповідні захисні механізми. Про це міністерство повідомило в мережі X.

В міністерстві закликали тих, у кого є інформація про наплив українського зерна, передавати її в правоохоронні органи Польщі.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський зазначив, що оскільки Єврокомісія відхилила вимогу Польщі щодо введення мита на сільськогосподарські продукти з України, Варшава вимагає застосування регіональних механізмів для захисту від збільшення українських товарів.

Він підкреслив, що польська сторона намагається захистити себе від наслідків напливу українських агротоварів на ринок Польщі. Чеслав Секерський додав, що Польща продовжує консультації відносно запропонованих українською стороною ліцензій.

У зв’язку з появою у ЗМІ неперевіреної інформації про наплив українського збіжжя до Польщі міністерство сільського господарства і розвитку села повідомляє, що заборона на імпорт збіжжя з України продовжує діяти. Вона зберігатиметься доти, доки всередині ЄС не будуть розроблені відповідні механізми, які забезпечать захист нашого ринку», – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.com, Латвія пропонує замінити російську агропродукцію на ринку ЄС українською. Також у Болгарії закликають повернути квоти на український агроекспорт

в