23 січня 2024, 18:00, Фінанси

Стосується України: У Франції протестують фермери

У Франції розпочалися масові протести аграріїв і представники місцевої Спілки фермерів закликали нового прем’єр-міністра Габріеля Аттала вирішити їх проблеми у Брюсселі. Про це повідомляє EURACTIV.

У понеділок увечері Габріель Аттал і міністр сільського господарства Франції Марк Фено зустрілися з Арно Руссо, директором Спілки фермерів Франції, щоб врегулювати протести аграріїв, які посилилися в останні дні.

З вечора четверга у Франції спалахнули протести фермерів по всій країні, кілька десятків фермерів заблокували автомагістраль A64. Під час візиту до регіону Рона новий прем’єр-міністр Франції пообіцяв зменшити бюрократичну тяганину для фермерів, щоб полегшити їм життя.

Фермери вимагають відповіді уряду на низькі доходи, зростання витрат і поширення стандартів Франції та Євросоюзу для досягнення екологічних цілей. Представники профспілок закликають Габріеля Аттала вжити конкретних заходів, щоб запобігти ескалації ситуації.

За інформацією France 24, серед своїх скарг фермери називають державний податок на тракторне паливо, дешевий імпорт агропродукції з України, проблеми зі зберіганням води, ціновий тиск з боку роздрібних торговців і бюрократичну тяганину.

Як писав AgroPolit.com, у Болгарії закликають повернути квоти на український агроекспорт. Також цукровики Польщі приєднуються до протестів, викликаних українським агроекспортом.

в