23 січня 2024, 15:40, Торгівля

Латвія пропонує замінити російську агропродукцію на ринку ЄС українською

Латвія запропонувала ввести санкції проти агропродукції з рф, замінивши її на українську на ринку Євросоюзу. Про це заявив міністр сільського господарства Латвії Армандс Краузе, пише FREEДОМ.

За його словами, такий підхід має допомогти Україні захиститися від повномасштабного російського вторгнення. Армандс Краузе зазначив, що рф наклала з 2014 року ембарго на ряд продуктів з Євросоюзу, однак європейські країни подібних санкцій не запроваджували.

Міністр наголосив, що країни Європейського Союзу здатні забезпечити себе продуктами, але торгівля з рф, дозволяє агресору отримувати гроші на підтримку власної військової машини. Армандс Краузе повідомив, що в ЄС не знають, як рф вдалося збільшити експорт зернових, тому ймовірно мова йде про вкрадену з України агропродукцію.

Ми пропонуємо сьогодні почати обговорення санкцій на російську сільськогосподарську продукцію. Нині імпорт зростає. Це зернові, можливо, навіть вкрадені з України, — ми не знаємо, звідки вони беруться. Ми хотіли б скоротити торгівлю з Росією харчовими продуктами настільки, наскільки це можливо, й запровадити санкції на харчові продукти. Фактично всі харчові продукти, які ми імпортуємо з Росії, ми можемо купувати з України», — сказав Армандс Краузе.

Як писав AgroPolit.com, країни Балтії хочуть заборонити ввезення російського зерна до ЄС. Також Україна почала закуповувати картоплю в Польщі

в