23 січня 2024, 13:20, Фінанси

Постанова Кабміну про зміну порядку зупинення реєстрації податкових накладних почала діяти

В Україні відповідно до постанови Кабміну №1154 почав діяти новий порядок зупинення реєстрації податкових накладних. Про це повідомили в Центральному міжрегіональному управлінні Державної податкової служби України по роботі з великими платниками податків.

Документ вносить відповідні зміни

  • збільшено суму сплати ПДВ з 1 млн грн до 10 млн грн; 
  • пункт 2 позитивної історії: показник буде спрацьовувати, якщо у платника протягом останніх шести послідовних місяців 75% податкового кредиту від усього обсягу придбання сформовано не більше, ніж по чотирьох УКТЗЕД та 75% податкових зобов’язань від усього обсягу постачання — по одному УКТЗЕД; 
  • пункт 5 позитивної історії: розрахунок показника щодо сплати ЄСВ із зарплати працівників змінено на сплату ПДФО.

Змінено  одну з ознак безумовної реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) в Єдиному реєстрі податкових накладних. При цьому ознаку безумовної реєстрації в попередній редакції перенесено до показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку на додану вартість. Загальне навантаження (показник D) має бути більше 5 %. Показник буде спрацьовувати, якщо середньомісячна сума ПДФО за останні 12 місяців більша суми ПДФО» – зазначили податківці.

Як писав AgroPolit.com, експерти назвали основні недоліки в боротьбі з нелегальним зерном в одеських портах. Також експерти розповіли про проблеми відшкодування ПДВ при експорті зерна.

в