22 січня 2024, 14:30, Земля

Множинне громадянство: Володимир Зеленський подав законопроєкт до Верховної Ради

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, що дозволяє запровадити в Україні множинне громадянство. Про це він повідомив в соцмережах.

Президент наголосив на особливому значенні слів «я – українець». Слід зазначити, що президент зареєстрував законопроєкт щодо множинного громадянства у Верховній Раді 2 грудня. У вересні президент вперше запропонував запровадити інститут подвійного громадянства для тих українців, які змушені жити за кордоном.

Слід зазначити, що на думку експертів, введення множинного громадянства в Україні може дозволити продавати землю іноземцям, які видаватимуть себе за українців. Але офіційні особи стверджують, що новий інститут піде на користь співпраці представників українського та закордонного бізнесу.

Коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх догори, аби здатися. Боремося всі. І сьогодні це стосується не тільки обох берегів Дніпра. Сьогодні соборність українців охоплює обидві півкулі Землі, у кожному куточку якої 24 лютого пролунало: я – українець.Тільки сильні українці можуть стати єдиними. І тільки єдині українці можуть бути сильними. Українці в усьому світі» – зазначив Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.com, президент України Володимир Зеленський виступає за прийняття закону про множинне громадянство. Також про деталі законопроєкту можна дізнатися в матеріалі "Множинне громадянство – це спосіб відкрити ринок землі і дозволити її продаж іноземцям під соусом українців".

в