22 січня 2024, 13:20, Фінанси

США можуть допомогти Україні додатково заробляти $5 млрд на експорті зерна Чорним морем

Завдяки інвестиціям в розвиток експорту Чорним морем, Україна може отримати близько $5 млрд на рік. Про це заявила спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, пише The Hill.

За її словами, рф робить усе можливе, щоб відірвати Україну від глобальних  ринків зерна. Пенні Пріцкер додала, що ці дії впливають не лише на Україну, а й на світ, сприяючи глобальній інфляції. Спецпредставниця США наголосила, що основні зусилля України спрямовані на те, щоб нагодувати світ.

Пенні Пріцкер зазначила, що розв’язана Путіним війна сприяла глобальній продовольчій інфляції, що спричиняє нові хвилі  міграції. Спецпредставниця США додала, що США можуть допомогти Україні збільшити експорт зерна та інших товарів Чорним морем до восьми млн т на місяць.

Подумайте про Чорне море. Якщо ми зможемо поєднати інвестиції в інфраструктуру, оборону та приватний сектор, ми зможемо допомогти Україні збільшити експорт зерна та сталі до 8 мільйонів тонн на місяць, що може додати до державної скарбниці України до 5 мільярдів доларів на рік, зменшивши її залежність від міжнародної підтримки. Війна Путіна спрямована на відновлення диктаторської, корумпованої імперії в серці Європи, яка прагне підірвати як НАТО, так і Європейський Союз», – зазначила Пенні Пріцкер.

Як писав AgroPolit.com, BlackRock обіцяє запуск Банку відновлення України у 2024 році. Також Україна заборонила імпорт м'яса з Іраку, Швеції та США.

в