22 січня 2024, 11:00, Держпідтримка

Частині аграріїв України можуть безкоштовно надати модульні зерносховища

Аграрії Херсонської, Харківської та Миколаївської областей мають можливість отримати безкоштовно модульні зерносховища. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

До 4 лютого поточного року у фермерів є можливість подати відповідну заявку, скориставшись державним аграрним реєстром. Місткість одиниць зберігання залежить від площі земель сільськогосподарського призначення у зазначених областях. Вона може становити 300, 500 чи 1 тис. т.

Якщо аграрій обробляє 100 – 199 га землі, він зможе отримати зерносховище з місткістю 300 т. У господарства з площею земель у 200 – 399 га мають передати зерносховища у 500 т. Фермери, що обробляють більше 400 га сільськогосподарської землі отримають модульне зерносховище на 1 тис. т.

Для участі у програмі фермерам потрібно мати не менше 100 га земель в офіційній обробці у зазначених областях та використовувати отримані сховища для зберігання вирощеної продукції. Перевага при відборі заявок надаватиметься підприємствам, які встановлюватимуть модульні зерносховища на території Миколаївської, Харківської чи Херсонської областей. Через обмежену кількість модульних одиниць зберігання заповнення та подання заявки не є гарантією підтримки», – зазначили у відомстві.

Як писав AgroPolit.com, Україна почала закуповувати картоплю в Польщі. Також не зважаючи на знищення агросектору Херсонщини: в Україні овочівництво досягло довоєнного рівня.

в