19 січня 2024, 14:30, Торгівля

Польща назвала умови скасування ембарго на українське зерно

Польська сторона планує зберегти ембарго на ввезення українського зерна, доки Єврокомісія не розробить механізми захисту для польського ринку. Про це повідомив заступник глави Міністерства сільського господарства і розвитку села Польщі Стефан Краєвський, пише polskieradio24.pl.

Він підкреслив, що зустрівся із заступником міністра сільського господарства України Маркіяном Дмитрасевичем, з яким обговорив співпрацю. На запитання про перелік компаній-імпортерів зерна з України, який оприлюднив попередній уряд, і чи має намір новий уряд публікувати структурований перелік із зазначенням кількості зерна, імпортованого окремими компаніями, міністр відповів, що ідея не буде забута.

Стефан Краєвський додав, що робота у цьому напрямку продовжується і він сподівається, що найближчим часом уряд зможе представити відповідний список.

Поки ми не знайдемо інших рішень, ембарго буде збережено. З’являється таке рішення, як ліцензування транспорту та транзиту. Якби якийсь продукт йшов до Польщі, українська сторона мала б повідомити про це польським службам, і вони б вирішували, що і в якій кількості, на яку суму і кому це має йти. Звісно, ​​все має відбуватися згідно із законом.», – сказав Стефан Краєвський.

Як писав AgroPolit.com, польські фермери повертаються до страйку. Також уряд Румунії пообіцяв надати допомогу перевізникам та фермерам.

в