18 січня 2024, 15:40, Логістика/Техніка

Кабмін прийняв регламент щодо затвердження типу агротехніки

Кабмін прийняв постанову №28 від 12 січня 2024 року, яка передбачає технічний регламент затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів. Про це стало відомо на Урядовому порталі.

Оновлений технічний регламент почне діяти через шість місяців після опублікування. Прийняття регламенту створює умови для зменшення нетарифних бар’єрів при торгівлі сільськогосподарським обладнанням і машинами.

Також документ спрощує роботу уряду щодо підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів. Слід зазначити, що у Кабінеті міністрів України передбачили 1 млрд грн на відновлення виплати компенсацій вартості агротехніки вітчизняного виробництва на 2024 рік.

Затвердити Технічний регламент затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів. Міністерству аграрної політики та продовольства забезпечити впровадження затвердженого цією постановою Технічного регламенту. Установити, що протягом 24 місяців з дати набрання чинності цією постановою виробники можуть застосовувати на свій вибір Технічний регламент, затверджений цією постановою», – сказано в документі.

Як писав AgroPolit.com, в Кабміні назвали наймасовіший за обсягом експортний товар України. Також в Кабміні розповіли, як планують розв’язувати проблему замінування фермерських земель.

в