18 січня 2024, 09:50, Логістика/Техніка

Фермери Румунії готують блокаду третього пункту пропуску на українському кордоні

18 січня перевізники та фермери Румунії планують перекрити пункт пропуску «Халмеу-Дьяково» зі сторони Румунії для вантажного транспорту. Про це повідомили в Державній митній службі України.

Представники української митниці підтвердили, що рух вантажівок можуть тимчасово обмежити або заблокувати. Протестувальники обіцяють пропускати легковий транспорт та автобуси. Зараз румунські протестувальники продовжують блокаду ще двох пунктів пропуску з Україною – Віковую-де-Сус — Красноїльськ та Сірет – Порубне.

Нещодавно стало відомо, що фермери Румунії вирішили розблокувати рух на українському кордоні. Тоді біля пропускного пункту Сірет зібралася колона з вантажівок. Порядок на пункті пропуску забезпечували представники правоохоронних органів.

Блокування продовжується, це пункти пропуску Порубне і Красноїльськ. Є відмінність між цими пунктами пропуску у пропуску вантажних засобів: по напрямку Порубного можуть слідувати вантажівки, які перевозять вантажі, а по напрямку Красноїльськ тільки порожні вантажні транспортні засоби. Пропускна спроможність через ті дії, які тривають на кордоні, значно знизилася, фактично одиниці вантажних транспортних засобів перетинають кордон», — зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, Євросоюз вирішив не обмежувати ввезення агропродукції з України. Також Великобританія виділяє Україні $25 млн для розблокування зернового експорту.

в