17 січня 2024, 12:10, Рейдерство

В Україні за несанкціоновану роботу з публічною інформацією хочуть позбавляти волі на 15 років

У Верховній Раді прийняли за основу законопроєкт №10242, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років у разі несанкціонованого копіювання інформації, отриманої у публічних реєстрах. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Відповідні зміни документ вносить до Кримінального кодексу України. Законопроєкт стосується інформації з публічних електронних реєстрів, комп'ютерних мереж та носіїв даних. Якщо витік інформації стався через дії особи, яка має до неї доступ, її пропонують карати позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

За несанкціоноване розповсюдження або збут інформації з обмеженим доступом хочуть карати аналогічними тюремними строками. Експерти вважають, що прийняття такого закону кардинально змінить правила роботи нотаріусів та державних реєстраторів з інформацією в реєстрах.

Прийняття цього законопроекту дозволить встановити кримінальну відповідальність за несанкціоноване втручання, збут або розповсюдження інформації, що оброблюється в публічних електронних реєстрах, розширить межі діяльності правоохоронних органів щодо розслідування кримінальних правопорушень, передбачених статями 361, 361-1, 361-2, 362» – сказано в документі.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть наповнити бюджет за рахунок оподаткування виробництва коноплі. Також в Мінагро назвали законопроєкти, які планують підготувати до прийняття у 2024 році

в