17 січня 2024, 09:50, Інвестиції

BlackRock обіцяє запуск Банку відновлення України у 2024 році

Україна створює банк відновлення за підтримки інвестиційної компанії BlackRock, який має бути готовим вже в 2024 році. Про це заявив віце-президент BlackRock Філіп Гільдебранд, пише Reuters.

Минулого року Україна залучила BlackRock і JPMorgan до допомоги у створенні фонду для залучення державного капіталу, який міг би збільшити приватні інвестиції для відновлення України, вартість якого оцінюється в сотні мільярдів доларів.

Віце-президент компанії зазначив, що для мобілізації активів BlackRock, що складаються з пенсійних фондів, необхідно знизити ризики. За його словами, отримані гроші не можна інвестувати в підприємства з дуже високим ризиком.

Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер, яка взяла участь у зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, заявила, що залишається багато запитань про те, що можливо сьогодні, а що можливо після війни.

Раніше Володимир Зеленський зустрівся в Давосі з генеральним директором JPMorgan Джеймі Дімоном та іншими топ-менеджерами JPMorgan, топ-менеджментом BlackRock, керівниками Bridgewater Associates, Carlyle Group, Blackstone, Dell і ArcelorMittal.

Як писав AgroPolit.com, компанія BlackRock консультує Кабмін у питанні створення Фонду розвитку України. Також у BlackRock представили концепцію Фонду розвитку України.

в