16 січня 2024, 18:01, Рейдерство

Привід для мародерства: окупанти змушують аграріїв в захопленій частині України маркувати тварин

Окупанти в Мелітополі з березня поточного року обіцяють зобов'язати аграріїв поставити на облік, а також маркувати всіх сільськогосподарських тварин, включаючи бджіл. Про це повідомляє РІА-Мелітополь.

Примусовий наказ до аграріїв окупанти намагаються обґрунтувати турботою про мешканців. Маркувати і обліковувати фермерів змушують всіх тварин, присутніх на подвір'ї. Виключенням не стали навіть бджоли.

Фермерам і місцевим мешканцям поставили суворі рамки щодо того, коли тварин потрібно маркувати та врахувати. Після закінчення визначеного терміну українцям погрожують застосуванням санкцій.

Оскільки окупаційна влада не має фахівців, які б змогли провести відповідне маркування, як його отримати жителям окупованих регіонів залишається невідомим. Облік домашніх тварин окупанти можуть використовувати, як привід для мародерства.

Згідно з Федеральним законом № 221-ФЗ від 28 червня 2022 року, маркування та облік сільськогосподарських тварин у рф стає обов'язковим з 1 березня 2024 року. Маркування дасть змогу забезпечити якісний облік тварин, контролювати міграцію, запобігти поширенню заразних хвороб» – заявили в окупаційній адміністрації.

Як писав AgroPolit.com, в Україні овочівництво досягло довоєнного рівня. Також Євросоюз продовжує годувати рф.

в