15 січня 2024, 15:40, Фінанси

Тисячі людей і сутички з поліцією: в Берліні знову пройшла акція протесту фермерів

В Берліні 15 січня зібралася масштабна акція протесту аграріїв, які на власній сільгосптехніці прибувають з різних частин регіону. Про це повідомляє Spiegel.

Протестувальники вимагали скасувати скорочення субсидій і освистали міністра фінансів. Тисячі фермерів вийшли на акцію протесту в Берліні. Голови трьох німецьких фракцій зустрічаються з представниками асоціацій фермерів.

Раніше вони запросили на зустріч вісім сільськогосподарських асоціацій. У листі-запрошенні було зазначено, що окрім фінансових навантажень, вони хотіли поговорити про відсутність безпеки та перспектив для аграрного бізнесу.

Фермери вимагають від коаліції скасувати заплановане поступове зменшення податкових пільг на сільськогосподарське дизельне паливо. Від імені асоціації фермерів на зустрічі був генеральний секретар Бернхард Крускен.

Лідери парламентських груп Рольф Мютценіх, Брітта Хассельманн і Крістіан Дюрр пообіцяли повідомити про результати зустрічі пізніше. За даними місцевої поліції, на демонстрацію біля Бранденбурзьких воріт зібралося 8500 учасників. Між представниками поліції та деякими демонстрантами відбувалися сутички.  Представники влади закликали фермерів до співпраці у вирішенні проблем.

Як писав AgroPolit.com, аграрії Німеччини заблокували польський кордон. Також стала відома позиція німецьких фермерів щодо майбутнього вступу України до ЄС

в