15 січня 2024, 13:20, Логістика/Техніка

На кордоні з Україною залишається більше 1700 вантажівок

15 січня на пунктах пропуску між Україною та сусідніми державами утворилися черги із автомобілів на виїзд, а також вантажних машин, що зареєстровані в системі е-черга. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Найбільші черги утворилися на польському кордоні. Перед пропускним пунктом Устилуг десять легкових автомобілів очікують дозволу на виїзд. У Нижанковичах утворилася черга з 1742 вантажівок, зареєстрованих в е-черзі. На інших пропускних пунктах польсько-українського кордону черги відсутні.

На кордоні з Угорщиною черги залишаються на двох пропускних пунктах. У районі Тиси дозволу на виїзд очікують п’ять автівок. Перед пропускним пунктом Вилок зупинилися 10 авто. На румунському, словацькому та молдовському напрямках черги відсутні.

Слід зазначити, що через блокаду на кордоні України і Польщі фури залишаються до чотирьох днів поспіль. В піковий період протестів польських перевізників, біля пропускного пункту Ягодин – Дорогуськ черга з вантажівок сягала 4 км. У ній одночасно знаходилося більше 60 фур, а водії були змушені очікувати дозволу на перетин кордону близько 40 годин. Протестувальники пропускали від однієї до чотирьох вантажівок на годину.

Як писав AgroPolit.com, шість аграрних організацій ЄС закликали обмежити агроекспорт з України. Також румунські фермери погрожують безстроковою блокадою українського кордону

в