12 січня 2024, 14:30, Логістика/Техніка

Україна готова піти на компроміс заради розблокування польського кордону

Блокада кордону завдає мільярдних збитків і триває більше двох місяців, тому Польща та Україна почали готувати компроміс, який би дозволив її зняти. Про це пише Європейська Правда.

Мінінфраструктури України працює над усуненням недобросовісної конкуренції з перевізниками ЄС. В Міністерстві вирішили посилити контроль за транспортуванням небезпечних вантажів, а також заборонити виконання рейсів випадковими водіями.

Українська сторона пропонує оновити умови для ліцензування перевізників. В Мінінфраструктури вважають, що зазначені кроки зроблять ринок транспортних послуг більш прозорим та ефективним.

Ключова ініціатива полягає в скасуванні спрощеного порядку отримання ліцензій. Також навчання водіїв планують проводити виключно за стандартами ЄС.

Питання кваліфікації водія – це вимога ЄС. За останні два роки ми збільшили кількість перевезень до Європи вдвічі. Але європейські колеги нарікають на те, що українські перевізники та водії не виконують усіх вимог ЄС, а тому створюють недобросовісну конкуренцію. Натомість ми показуємо, що виконуємо більшість вимог і наближаємо наше законодавство до європейського», – зазначив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, польські страйкарі погрожують знову заблокувати пункт пропуску Шегині-Медика. Також експорт зерна та інших товарів через порти принесе Україні $25 млрд на рік

в