11 січня 2024, 12:11, Логістика/Техніка

Новий рекорд: через Дунайські порти експортували 29 млн т вантажів

Через тимчасове припинення експорту зерна з Одеської області, обробка вантажів Дунайськими портами досягла у 2023 році рекордного значення. Про це повідомив голова «Адміністрації морських портів України» Юрій Литвин.

За його словами, в умовах війни і часткової блокади Чорного моря, Дунайські порти залишаються надійним шляхом для експорту агропродукції. Юрій Литвин повідомив, що за 2023 рік через Дунайські порти вдалося експортувати 29 млн т вантажів і цей результат став рекордним.

Він додав, що вдалося досягти шестикратного приросту порівняно з мирними роками. Вдвічі збільшилася і кількість судозаводів – 13045 одиниць проти 8944 у 2022 році. Юрій Литвин додав, що для покращення результатів збільшили лоцманський склад та розширили номенклатуру вантажів, які обробляють в портах.

Велика частка зусиль була спрямована на оптимізацію роботи портів. За 2023 нам вдалося досягти рекордних результатів – завдяки нашій діяльності за рік через порти Дунаю пройшло понад 29 мільйонів т вантажів. Спільно з бізнесом у 2023 році ми запустили 23 точки перевалки, реалізуємо ще 15 таких інвестиційних проєктів у портах Ізмаїлу та Рені. Протягом 2022 – 2023 років виконано експлуатаційне днопоглиблення в обсязі 3,33 мільйона кубічних метри», – зазначив Юрій Литвин.

Як писав AgroPolit.com, через порти на Дунаї хочуть щомісяця вивозити 4 млн т продукції. Також Денис Шмигаль підбив підсумки роботи зернового коридору.

в