10 січня 2024, 15:40, Держпідтримка

Підрив Каховської ГЕС: у 2023 році постраждалі українці отримали 200 млн грн

За 2023 рік постраждалі від підриву російськими окупантами Каховської ГЕС українці отримали від держави допомоги на 200 млн грн. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фінансову підтримку у 5 тис. грн отримали 23 тис. мешканців Херсонської та Миколаївської областей. Її загальний об’єм сягає 115 млн грн. Додатково міжнародні організації виплатили постраждалим жителям зазначених областей близько 88 млн грн. Таким чином, 13,4 тис. мешканців Херсонщини та Миколаївщини отримали по 6,6 тис грн.

Зазначену грошову допомогу отримають люди, які в момент підриву Каховської ГЕС були зареєстровані у містах та селах Херсонської та Миколаївської обастей, що постраждали від підтоплення.

У 2023 році постраждалим від підтоплення через підрив ворогом Каховської ГЕС виплачено понад 200 мільйонів гривень фінансової допомоги. Минулого року фінансову підтримку від держави у розмірі 5000 гривень на особу отримали понад 23 тисячі мешканців Херсонщини та Миколаївщини на загальну суму більш ніж 115 мільйонів гривень. Від міжнародних організацій постраждалим жителям цих областей було виплачено допомогу на загальну суму понад 88 мільйонів гривень» – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.comОлександр Кубраков розповів про можливість відбудови Каховської ГЕС. Також директор Каховської ГЕС розповів про перспективи відновлення

в