10 січня 2024, 12:10, Торгівля

Польський міністр обвинуватив Україну в протестах німецьких фермерів

Міністр рільництва та розвитку села Польщі Чеслав Сєкєрський заявив, що між протестами німецьких фермерів та експортом аграрної продукції з України є зв’язок. Про це повідомляє polskieradio.pl.

На його думку, відкриття ринку Європейського Союзу для української аграрної продукції призвело до зменшення рентабельності виробництва в європейських країнах, що і стало причиною протестів фермерів.

Слід зазначити, що фермери Німеччини вийшли на вулиці з тракторами і заблокували головні дороги та шосе, в тому числі в Берліні, Мюнхені та Гамбурзі, критикуючи плани припинити субсидування дизельного палива, що використовується в сільському господарстві. Урядовці вирішили відмовитися від скасування податкових пільг для агросектору. Чиновники пообіцяли поступово скасовувати субсидію на дизельне паливо.

Ситуація така, що всі ми говоримо про майбутню інтеграцію України до Європейського Союзу, а в економічному плані вона значною мірою в ЄС, оскільки має повністю лібералізований доступ до європейського ринку, і в той же час вона не зобов’язана відповідати стандартам виробництва, які чинні для європейських фермерів, що є великими витратами в процесі виробництва», – сказав Чеслав Сєкєрський.

Як писав AgroPolit.comнімецьки фермери оголошують страйк з перекриттям доріг. Також представник Польщі погрожує припинити угоду про вільну торгівлю ЄС та України

в