10 січня 2024, 11:00, Логістика/Техніка

Блокада польського кордону: в черзі залишаються 950 водіїв

На польсько-українському кордоні через блокаду фермерів та перевізників утворилася черга у 950 вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише УНН.

За його словами, найбільша кількість вантажівок зібралася на пункті пропуску «Рава-Руська». Зараз протестувальник продовжують блокувати три напрямки:

  • Ягодин-Дорогуськ,
  • Краківець-Корчова,
  • Рава-Руська – Гребенне.

Андрій Демченко зазначив, що раніше зберігалася черга навпроти пропускного пункту Ягодин, однак зараз водії відмовляються використовувати цей напрямок, оскільки саме через нього пропускають найменшу кількість вантажівок. За добу зазначеним шляхом змогли проїхати всього 150 вантажівок.

Був розблокований напрямок Шегині-Медика. В черзі перебувало десь 500 вантажних транспортних засобів, але ми бачимо інтенсивність руху за ці дні, коли рух поновився По напрямку кордонів зі Словаччиною, Угорщиною блокування руху не відбувається. Інтенсивність руху вантажних транспортних засобів забезпечується. По напрямку ПП Ужгород на кордоні зі Словаччиною в бік України на території суміжної країни маємо чергу з близько 400 вантажних транспортних засобів, а навпроти ПП Тиса на кордоні з Угорщиною в бік України в черзі близько 120 вантажівок», – сказав Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.comЄврокомісія закликала Польщу зняти блокаду з українського кордону. Також представник Польщі погрожує припинити угоду про вільну торгівлю ЄС та України

в