10 січня 2024, 08:30, Фінанси

Японія хоче посилити зв’язки з українським бізнесом

19 лютого в столиці Японії має відбутися Конференція з відновлення України на якій представники бізнесу зможуть зміцнити зв’язки. Про це розповів Такаші Хірано, керівник японського сектору Укрінформу, повідомляє hromadske.radio.

Основна тема конференції – економічне відновлення України після війни. За словами експерта, партнерські взаємини між Україною та Японією після цього заходу мають посилитись.

Слід зазначити, що міністерка закордонних справ Японії Йоко Камікава відреагувала на ракетні удари рф по українським містам. Вона рішуче засудила розв’язану агресором війну. Йоко Камікава відвідала українську столицю 7 січня. Це її перший візит до нашої країни за час перебування на посаді міністра закордонних справ.

Президент Зеленський підтвердив присутність української делегації, в складі якої будуть деякі міністри. Я отримав коментар від посла Японії Мацуда Кунінорі, він пояснив, чому Японія планує провести цю конференцію. Це частково пов’язано з рішенням Європейського Союзу щодо початку переговорів з Україною про її вступ. Після цього рішення стало зрозуміло, що рано чи пізно Україна приєднається до ЄС, і це відкриє велику економічну можливість для багатьох країн поза Європою, зокрема для Японії», — зазначив Такаші Хірано.

Як писав AgroPolit.comЯпонія вирішила надати Україні технологію з виробництва біопалива. Також Японія та Гвінея підтримають агросектор України.

в