9 січня 2024, 15:40, Фінанси

Протести фермерів в Німеччині: Олаф Шольц відмовився йти на поступки

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив заклики піти на подальші поступки фермерам, незважаючи на те, що їх протести спричинили масові збої в роботі транспорту. Про це повідомляє Bloomberg.com.

Фермери вийшли на вулиці з тракторами і заблокували головні дороги та шосе, в тому числі в Берліні, Мюнхені та Гамбурзі, критикуючи плани припинити субсидування дизельного палива, що використовується в сільському господарстві.

Тим не менш, Олаф Шольц сказав, що уряд дотримується плану, погодженого трьома коаліційними партіями. Згідно з угодою та з метою заспокоїти фермерів, вони вирішили відмовитися від попереднього плану скасування податкових пільг для сільського та лісового секторів.

Чиновники пообіцяли поступово скасовувати субсидію на дизельне паливо протягом наступних трьох років.

Збої в роботі транспорту вплинули на пасажирів і роботу заводів, а в найближчі дні заплановано нові протести. Персонал заводу Volkswagen у місті Емден на півночі Німеччини не зміг вийти на роботу, а нафтопереробний комплекс на півдні Німеччини постраждав від перебоїв з поставками палива.

Канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Хабек захищали право фермерів на протести, але Роберт Хабек попередив про спроби ультраправих груп перехопити демонстрації та дестабілізувати країну.

Як писав AgroPolit.com, німецьки фермери оголошують страйк з перекриттям доріг. Також представник Польщі погрожує припинити угоду про вільну торгівлю ЄС та України

в