9 січня 2024, 12:10, Рослинництво

Експерт розповів, скільки овочесховищ необхідно Україні для задоволення внутрішнього попиту

Додаткове будівництво в Україні 150 овочесховищ дозволить повністю задовольняти внутрішні потреби держави, досягши продовольчої незалежності. Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Він підкреслив, що завдяки такому рішенню для споживачів овочі стануть доступнішими і на полицях магазинів їх з’явиться більше. Аграріям, які готуються до майбутніх польових робіт навесні обіцяють  надати мобільні сховища

Слід зазначити, що у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО) продовжують надавати модульні зерносховища фермерам Херсонської області. Щоб отримати відповідну допомогу аграрії мають подати заявку до 21 січня поточного року.

В Україні необхідно побудувати ще близько 140-150 овочесховищ. Наразі багато хто з виробників зберігає продукцію в не зовсім підготовлених складах чи складує її під землею, а такі умови негативно впливають на якість продуктів. Відповідно, вже у квітні деякі товари доведеться імпортувати, адже вітчизняні втратять свою якість. При цьому в України є всі можливості для того, щоб повністю забезпечувати себе сільськогосподарською продукцією», – зауважив парламентарій.

Як писав AgroPolit.comпостраждалим від війни аграріям допоможуть з посівною. Також з'явився прогноз цін на агропродукцію на 2024 рік.

в