4 січня 2024, 18:02, Рослинництво

Постраждалим від війни аграріям допоможуть з посівною

В Україні анонсували запуск програми для підтримки постраждалих від війни домогосподарств, які зможуть отримати безкоштовне насіння овочів, щоб провести весняну посівну кампанію. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.  

Отримати насіння овочів зможуть:

  • жителі звільнених громад,
  • мешканці прифронтових територій,
  • вимушені переселенці,
  • малозабезпечені та багатодітні сім'ї з присадибними ділянками.

Розподіл і доставку насіння планує забезпечити Всеукраїнська асоціація громад, залучивши селищні та сільські ради. За лютий і березень посівний матеріал обіцяють доставити до селищних та сільських рад, які поширять його серед мешканців. Подібну ініціативу вже реалізували навесні минулого року.

Домогосподарства, які постраждали від війни, зможуть безплатно отримати насіння овочів для весняної посівної. Насіння овочів отримають не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад, а й вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення, які мають присадибні ділянки. До 15 січня 2024 року органи місцевої влади у своїх громадах  визначать низку таких домогосподарств» – зазначила в Мінагро.

Як писав AgroPolit.com, названо вимоги для бажаючих вирощувати медичний канабіс. Також в Україні через війну фермери почали садити нові для себе культури

в