4 січня 2024, 13:20, Рослинництво

Японія вирішила надати Україні технологію з виробництва біопалива

Японія планує надати Україні технологію виробництва біопалива для підтримки зусиль з відновлення країни в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни. Про це повідомляє видання Kyodo News.

План буде представлено на зустрічі в Токіо наступного місяця представників державного та приватного секторів двох країн для обговорення підтримки відновлення України. Токіо очікує, що технологія біопалива створить нову галузь в Україні, аграрній країні, яка має багаті ресурси, які можна використовувати як паливо.

На відміну від Сполучених Штатів і Європи, Японія згідно зі своєю пацифістською конституцією самовстановила заборону на експорт зброї, і замість цього вона зосереджується на способах допомоги у відновленні та відбудові України.

Очікується, що японські фірми погодяться надати технологію виробництва відновлюваної енергії та відповідне обладнання на японсько-українській конференції сприяння економічній реконструкції, яка відбудеться 19 лютого.

Біопаливо, яке виробляється з аграрних культур і відходів тваринництва, можна використовувати для виробництва електроенергії та привертає увагу як одна з технологій, яка може сприяти декарбонізації.

Як писав AgroPolit.com, в Україні створюють реєстр установок, що працюють на біопаливі. Також Україна хоче щорічно годувати 600 млн людей своєю продукцією, але є нюанс.

в