4 січня 2024, 11:00, Логістика/Техніка

Фермери Польщі відновили протести на кордоні з Україною

Польські аграрії відновили акцію протесту на кордоні з Україною, заблокувавши рух вантажівок на пункті пропуску Медика – Шегині. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, пише РБК-Україна .

Він підкреслив, що ускладнення руху стосується, як водіїв, які хочуть в’їхати на територію Польщі, так і тих, хто планує повернутися в Україну. Речник повідомив, що на зазначеному напрямку черги на в’їзд в Україну з Польщі очікують 800 вантажівок.

Організатори акції протесту на території Польщі обіцяють не перешкоджати руху легкового транспорту та автобусів. Слід зазначити, що 24 грудня протестувальники призупинили блокаду руху вантажівок на пропускному пункті «Шегині-Медика». Тоді за добу 300 вантажівок потрапляли в Україну.

За наявною інформацією, яку надавали польські прикордонники, на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску Медика, суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", поновилося блокування руху для вантажних транспортних засобів. Наразі прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон», — розповів Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, польські аграрії погрожують відновити протест в Медиці. Також Україна в два рази збільшила експорт українським коридором у Чорному морі.

в