3 січня 2024, 16:50, Торгівля

Торгові шляхи у Чорному морі планують розмінувати за три місяці

Представники військово-морських сил України планують здійснити великомасштабну операцію, мета якої – розмінування водних торгових шляхів в Чорному та Азовському морі. Про це на телемарафоні повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Згідно з його підрахунками, очищення торговельних маршрутів в українській частині Чорного та Азовського морів може зайняти близько трьох – п’яти місяців. Дмитро Плетенчук підкреслив, що для очищення морів від мін українські захисники вже сформували оперативний штаб.

Спікер зазначив, що зараз у новому штабі продовжують планувати проведення майбутньої операції. Дмитро Плетенчук зазначив, що за певних умов глобальна операція з розмінування українських морів може затягнутися на декілька років.  

Речник ВМС України для описання складнощів, з якими доводиться стикатися спеціалістам з розмінування зазначив, що у морі навіть зараз зустрічаються міни, які там залишилися з часів двох світових війн.

Ми у постійному діалозі з нашими іноземними партнерами з цього питання і робота у цьому напрямі триває постійно — як і навчання, як і набуття досвіду, як і сам процес», — зазначив Дмитро Плетенчук.

Як писав AgroPolit.com, в Україні виділили 1 млрд грн на компенсації за агротехніку. Також ринок землі експерти вважають ключем до розвитку агросектору та інвестицій

в