3 січня 2024, 09:50, Земля

На новому етапі ринок землі стане більш конкурентним – керівник Prozorro.Продажі

Система Prozorro.Продажі готова до нового етапу земельної реформи, який стартував в Україні, надавши доступ до ринку землі юридичним особам. Про це повідомив Сергій Бут, голова правління компанії «Прозорро.Продажі», пише Укрінформ.

За його словами, на платформі вже створили необхідний функціонал і завершують роботу над регламентом. Сергій Бут підкреслив, що ринок землі є новим напрямом для України, тому компанія Прозорро.Продажі планує вкладатися технологічно і організаційно в його роботу.

Спікер підкреслив, що головна мета такої роботи – надання організаторам торгів та інвесторам доступу до всього наявного інструментарію для аукціонів. Оцінити перші показники нового ринку він планує у середині 2024 року.

Ми очікуємо, що запуск чергового етапу земельної реформи додасть конкурентності на ринку. Адже з допуском юридичних осіб на нього передусім розширюється база покупців. Це має зумовити зростання остаточної вартості активу. Поки що важко оцінити, наскільки, але, в будь-якому разі, ми розраховуємо на значне зростання. Також, однозначно, має збільшитися і кількість пропозицій земельних активів. Думаю, ближче до кінця першого півріччя 2024 року на основі реальних аукціонів ми зможемо оцінити основні показники цього ринку» – зазначив Сергій Бут.

Як писав AgroPolit.com, земельні торги принесли 1,3 млрд грн доходу. Також експерти розповіли, які переваги відкриває другий етап ринку землі.

в