2 січня 2024, 16:52, Логістика/Техніка

Блокада кордону з Польщею: в чергах залишається три тисячі вантажівок

На польсько-українському кордоні в чергах залишається три тисячі вантажівок, оскільки протестувальники продовжують блокувати три пункти пропуску. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Укрінформ.

За його словами, 24 грудня вдалося розблокувати рух на напрямку пункту пропуску «Шегині — Медика», але черги там залишаються – 1200 вантажівок опинилися в пастці. Андрій Демченко додав, що інші ділянки польсько-українського кордону залишаються відкритими для українських водіїв.

Через напружену ситуацію в Польщі, перевізники та водії з України зайнялися пошуком альтернативних маршрутів, що призводить до збільшення руху вантажівок за іншими напрямками, і як результат — до збільшення черг. Станом на ранок, на кордоні зі Словаччиною в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікувало проїзду 200 вантажівок.

Продовжується блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська — Гребенне», «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ». За інформацією польських прикордонників, станом на ранок, 1620 вантажівок стоять у чергах на цих трьох напрямках в бік України, найбільше — навпроти пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», – зазначив  Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, страйкарі в Польщі відповіли, за яких умов готові завершити блокаду кордону. Також прикордонники Словаччини поки не блокують кодон з Україною

в