2 січня 2024, 08:30, Торгівля

Кількість фітосанітарних лабораторій в Україні збільшилась до 14

У Перелік фітосанітарних лабораторій додали ще чотири установи, уповноважених на огляд, відбір зразків та фітосанітарну експертизу. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Загальна кількість діючих в Україні фітосанітарних лабораторій, що включені у відповідний перелік, сягнула 14. Повноваження лабораторій, які проводять відповідні дослідження, в умовах воєнного стану виконує Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Відповідні повноваження залишаться у Мінагро і протягом 90 діб з дня скасування воєнного стану. Зазначені правила регламентує закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами та агрохімікатами»

Слід зазначити, що першою лабораторією, що набула статусу уповноваженої на проведення фітосанітарних перевірок та аналізів, стало підприємство «Балтік Контрол Юкрейн». Мова йде про українське представництво міжнародної інспекційної компанії Baltic Control.

В Україні Baltic Control проводить інспекції зернових, олійних культур та олії, переднавантажувальну інспекцію на елеваторах, складах та у місцях зберігання, інспекцію кількості та якості при завантаженні контейнерів та вагонів.

Як писав AgroPolit.com, страйкарі в Польщі відповіли, за яких умов готові завершити блокаду кордону. Також прикордонники Словаччини поки не блокують кодон з Україною

в