29 грудня 2023, 11:31, Політика

Кабмін затвердив план інтегрованого управління кордоном

Уряд затвердив План заходів на 2023 – 2025 роки, розроблений Держприкордонслужбою для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами, що має дозволити уникнути черг на кордонах і пришвидшити рух товарів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

План заходів на 2023 – 2025 роки враховує нові завдання щодо відновлення управління кордонами на деокупованих ділянках державного кордону та інтеграції України до ЄС з огляду на отримання статусу кандидата. 

Реалізація Плану сприятиме комплексному та ефективному реагуванню на сучасні виклики у сфері безпеки державного кордону, транскордонній діяльності, співпраці з західними сусідами-державами ЄС, впровадженню європейських практик контрольних процедур, спільного контролю на західному кордоні за принципом «єдиної зупинки», технічній модернізацій пунктів пропуску тощо. 

Все це дозволить уникнути черг на кордонах, пришвидшити рух товарів, сформувати максимально зручний прикордонний простір для бізнесу й усіх українців.

Нагадаємо, що наразі триває блокада європейського кордону для українських перевізників. Так, на польскому пункті пропуску в Дорогуську українські водії змушені чекати своєї черги більше місяця
 

в