23 грудня 2023, 17:00, Харчова безпека

Україна відправить нужденним країнам ще 60 кораблів з зерном

В рамках програми Grain from Ukraine Україна планує доставити ще 60 кораблів з зерном до Африки, а також інших нужденних країн. Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар, пише Укрінформ.

Він підкреслив, що програму Grain from Ukraine Україна реалізує спільно з Продовольчою програмою ООН, а також рядом країн-партнерів. Василь Боднар розповів про плани щодо реалізації гуманітарної ініціативи в момент завантаження 25 тис. т українського зерна в порту Самсуна для відправки в Нігерію.

Посол України в Туреччині подякував Всесвітній продовольчій програмі ООН та національному координатору в Туреччині пану Стівену Кахіллу за підтримку ініціатив України і надання можливості задовольнити потреби країн, що мають потребу в українському зерні.

Всесвітня продовольча програма разом із 30 іншими країнами та організаціями підтримали ініціативу Зерно з України та допомагають нам її реалізувати. Президент Зеленський повідомив, що на ці цілі зібрано $100 млн. Всього ми вже поставили країнам, які цього потребують, понад 170 тисяч т пшениці, зокрема в такі країни, як Кенія, Сомалі, Ефіопія та Ємен. Тепер планується доставити ще 60 кораблів до інших країн, які потребують, переважно в Африці», – сказав Василь Боднар.

Як писав AgroPolit.comлогістичні труднощі призвели до падіння експорту агропродукції з України на 7%. Також міністр інфраструктури Польщі розповів про складнощі у вирішенні проблеми протестів перевізників.

в