20 грудня 2023, 11:00, Фінанси

Множинне громадянство: Володимир Зеленський виступає за прийняття закону

Президент України Володимир Зеленський виступає за прийняття закону про множинне громадянство. Про це глава держави заявив на підсумковій річній прес-конференції, пише AgroPolit.com.

«І не всім обов’язково жити в Україні, у них є історія, і свої сім’ї, хтось народився в Канаді в США, але ми маємо дати їм можливість підтримувати Україну, відчувати, що вони українці, допомагати, відкривати бізнеси тут, сплачувати податки тощо. Все це точно іде в плюс Україні»

Зеленський закликав жінок з дітьми, які працюють за кордоном, не спішити відмовлятися від громадянства України, оскільки множинне громадянство може вирішити це питання.

Також президент зазначив, що багато людей приїдуть, коли в Україні буде потужніша ППО. Статус тимчасового захисту в країнах ЄС на кінець жовтня 2023 року мали 4 млн 238,01 тис. громадян, які залишили Україну внаслідок російського вторгнення 24 лютого 2022.

За словами президента закон про множинне громадянство допоможе українцям-іноземцям засновувати в Україні нові бізнеси та сплачувати в нашій країні податки. Слід зазначити, що закон має в собі міну сповільненої дії, детальніше про яку AgroPolit.com писав в матеріалі: «Множинне громадянство – це спосіб відкрити ринок землі і дозволити її продаж іноземцям під соусом українців».

Як писав AgroPolit.com, в Україні оголосили експортні результати транспортного безвізу. Також Україна та Румунія розбудовують спільні пункти пропуску для пришвидшення агроекспорту.

в