15 грудня 2023, 13:21, Харчова безпека

74% державних санітарних правил хочуть скасувати

В Україні планують скасувати 74% державних санітарних норм і правил в ході реформи дерегуляції. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Перегляд санітарних норм обговорили з представниками бізнесу. Заступник міністра економіки України Олексій Соболев зазначив, що подекуди санітарні норми застарілі, а технології покращились. Він додав, що перегляд методів регулювання дозволить підприємцям оптимізувати ведення бізнесу.

Слід зазначити, в Україні планують оптимізувати роботу підприємців в рамках реформи дерегуляції. Міжвідомча робоча група з дерегуляції переглянула 1025 інструментів для ведення бізнесу. 235 з них планують скасувати, а ще 537 – можуть спростити. Всього 100 інструментів вже скасували.

Ми виявили 298 чинних інструментів державного регулювання, які містяться в санітарних нормах та правилах. Це вкрай високий показник. За результатами перегляду, запропоновано скасувати 222 інструменти регулювання, а це – 74% від загальної кількості. Зокрема, з таких причин, як неактуальність та застарілість регулювання. Решту інструментів рекомендовано оптимізувати та привести у відповідність до чинного законодавства», – зазначила керівниця сектору регулювання Офісу ефективного регулювання Ганна Башняк.

Як писав AgroPolit.com, у Держпродспоживслужбі розповіли, як відбуваються перевірки українського зерна в Польщі. Також у Держпродспоживслужбі розповіли, які фактори викликають погіршення якості українського зерна.

в