15 грудня 2023, 16:50, Інвестиції

Україна та Італія планують поглибити співпрацю в агросекторі

Аграрні міністри України та Італії Микола Сольський та Франческо Лоллобриджида обговорили поглиблення співпраці в аграрному секторі. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Представники двох країн також присвятили час темі підтримки України у бажанні приєднатися до Євросоюзу, а також питанню експорту української аграрної продукції до інших країн. Микола Сольський попросив Франческо Лоллобриджида підтримати ідею продовження безмитного і безквотного режиму торгівлі агропродукцією між Україною та Євросоюзом.

Аграрний міністр подякував колезі з Італії за приєднання до ініціативи президента Володимира Зеленського «Зерно з України». Франческо Лоллобриджида підкреслив, що італійський уряд, разом з прем’єр-міністром Джорджою Мелоні продовжать підтримувати Україну та спрямують зусилля на наближення її перемоги у війні та розвиток економіки.

Микола Сольський запросив колегу відвідати Україну і подякував йому за тверду позицію його країни у підтримці України. Слід зазначити, що аграрний міністр України також провів переговори з колегою із Болгарії Кирилом Ватєвим. Сторони обговорили експорт української агропродукції до Болгарії і початок постачання туди українського соняшнику, згідно з процедурою ліцензування.

Як писав AgroPolit.comперевізники Польщі хочуть через суд домогтися права на блокаду українського кордону. Також обсяг експорту українського продовольства автомобільним транспортом стабілізувався після часткового розблокування кордону з Польщею, але все ще нижчий за листопадовий показник.

в