14 грудня 2023, 14:30, Торгівля

Зроблю все, щоб зберегти заборону на українську агропродукцію – аграрний міністр Польщі

Чеслав Сєкерський, новий міністр сільського господарства Польщі заявив, що зробить все для збереження ембарго на українську аграрну продукцію. Про це повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

Міністр підкреслив, що сільське господарство є специфічною галуззю економіки — сільськогосподарське виробництво безперервне і зміни в сільському господарстві не відбуваються швидко. За його словами, треба враховувати, що Польща є частиною Євросоюзу і має спільну аграрну політику, а також єдиний спільний ринок з певною конкуренцією.

Міністр наголосив, що має бути продовження певних заходів і рішень у сільському господарстві, незалежно від того, хто був при владі раніше, в водночас необхідні деякі зміни. Він додав, що на жаль, можновладці не обов’язково повністю усвідомлювали зміну економічних умов для ведення сільськогосподарської діяльності.

Я зроблю все, щоб зберегти поточне ембарго. Потрібно напрацювати спільні ринкові рішення між Україною та Євросоюзом. Польське сільське господарство не зможе конкурувати з українським, але воно може виграти від розвитку переробки та торговельного посередництва. За заявами та обіцянками не було конкретних рішень. Тому польські фермери опинилися в дуже скрутному економічному становищі», – зазначив Чеслав Сєкерський.

Як писав AgroPolit.comСловаччина розблокувала кордон з Україною. Також перевізники Польщі хочуть через суд домогтися права на блокаду українського кордону

в