14 грудня 2023, 13:20, Логістика/Техніка

Словаччина розблокувала кордон з Україною

Словаччина розблокувала рух вантажівок через кордон з Україною після трьох днів обмежень. Про це повідомляє Reuters.

Словацькі автоперевізники в понеділок заблокували рух вантажівок з України, вимагаючи введення дозволів на перевезення для українських водіїв. Таку ж вимогу мали протестувальники на польсько-українському кордоні.

Прикордонники повідомили, що в четвер вранці на виїзд з України на Ужгородському переході пропустили 28 вантажівок. Через майже місячне блокування польсько-українського кордону польськими автоперевізниками значна кількість вантажівок скористалася словацькими прикордонними переходами для проїзду на території Євросоюзу.

Дані Міністерства інфраструктури України показали пізно у вівторок, що близько 350 вантажівок проїхали через дорожній перехід на кордоні України з Польщею після того, як польські водії вантажівок зняли блокування в понеділок.

Слід зазначити, що польські мітингувальники, серед іншого, вимагають запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та речей для української армії.

Словацька сторона частково відновила пропускний режим для в'їзду на свою територію», – повідомила  прикордонна служба України.

Як писав AgroPolit.com, перевізники Польщі хочуть через суд домогтися права на блокаду українського кордону. Також обсяг експорту українського продовольства автомобільним транспортом стабілізувався після часткового розблокування кордону з Польщею, але все ще нижчий за листопадовий показник.

в