14 грудня 2023, 09:54, Логістика/Техніка

Розблокування кордону з Польщею: експорт українського продовольства відновлюється

Обсяг експорту українського продовольства автомобільним транспортом стабілізувався після часткового розблокування кордону з Польщею, але все ще нижчий за листопадовий показник. Про це повідомляє Reuters.

Експорт харчових продуктів автомобільним транспортом сягнув 142 тис. т станом на 11 грудня порівняно зі 187 тис. т за той самий період у листопаді. За словами експертів, спостерігається поступове відновлення інтенсивності руху транспортних засобів на кордоні з Польщею, де середній показник перетину сільгосппродукції в грудні становив 3,35 тис. т.

Близько 350 вантажівок проїхали через автомобільний пункт пропуску на кордоні України з Польщею відтоді, як польські перевізники зняли там блокаду в понеділок. Середній обсяг аграрної продукції, що перетинає кордон за день, у грудні зріс до 12,92 тис. т, але це все ще значно нижче рівня листопада – 17,06 тис. т.

Загальна середньодобова швидкість перетину продовольчих товарів на початку грудня склала 12,53 тис. т. Слід зазначити, що Україна була змушена переорієнтувати свої транспортні потоки на автомобільний і залізничний транспорт після того, як її основні чорноморські порти були заблоковані окупантами після початку, розв’язаної рф повномасштабної війни.

Як писав AgroPolit.comПольща має розблокувати всі пункти пропуску на українському кордоні. Також дорогу в Дорогуську розблоковано, але водії змушені чекати в черзі ще 32 години.

в