13 грудня 2023, 16:52, Торгівля

Новий аграрний міністр Польщі назвав небезпечним відкриття ринку ЄС для України

Чеслав Сєкерський очолив міністерство сільського господарства Польщі і стала відома його позиція щодо України. Про це повідомляє farmer.pl.

Він підкреслив, що Євросоюз занадто відкрився для України, вважаючи, що відкриття ринку покращить економічну ситуацію та сприятиме розвиток двосторонньої торгівлі. Новообраний міністр наголосив, що такий підхід є дуже небезпечним для чутливих галузей сільського господарства у випадку використання спрощених, преференційних квот на агропродовольчу продукцію.

Чеслав Сєкерський додав, що Польща може підтримувати розвиток України, але в інший спосіб, і вона не повинна надавати таку підтримку, яка шкодить польському та європейському сільському господарству.

Беручи до уваги нижчу вартість робочої сили в Україні, хорошу якість ґрунту, покращення сільськогосподарської інфраструктури, пов’язане з припливом капіталу та інвестицій з Нідерландів, Данії та інших країн, а також поступову інтенсифікацію виробництва сировини, наприклад такої, як зернові культури, кукурудза, малина, ми повинні мати на увазі, що цей процес може інтенсифікуватися, в результаті чого українська сільськогосподарська продукція буде посилено надходити до Європи», – зазначив Чеслав Сєкерський.

Як писав AgroPolit.comПольща має розблокувати всі пункти пропуску на українському кордоні. Також дорогу в Дорогуську розблоковано, але водії змушені чекати в черзі ще 32 години.

в