8 грудня 2023, 11:00, Фінанси

Представники українського бізнесу юридичним шляхом хочуть розблокувати польський кордон

Представники українського бізнесу від імені Асоціації міжнародних перевізників України подали скарги в Польщі до органів влади, що керують територіями з заблокованими прикордонними пунктами. Про це повідомив Ярослав Романчук, голова правління Асоціації українського бізнесу в Польщі і керуючий партнер правничої групи, який взявся за цю справу, передає ВВС.

За його словами, ініціатори скарг хочуть юридичним шляхом домогтися розблокування кордону з Польщею. Юрист підкреслив, що на наступному етапі можна боротися за відшкодування збитків українському бізнесу за блокування кордону з Польщею.

Ярослав Романчук додав, що українська сторона планує офіційно довести, що блокада кордону загрожує безпеці, здоров’ю та життю людей.

І український, і польський бізнес зараз дуже потерпають – знизився товарообіг, не виконуються контрактні зобов’язання, компанії відкликають замовлення, переглядають інвестиційні плани. Я навіть запропонував поліції спільно зафіксувати цей факт. Ми тільки входимо у переговорний процес із ЄС. І таких непорозумінь – кажу дуже м’яко – буде дуже багато. Я переконаний, що вирішувати їх треба з позицій верховенства права. Ми створюємо хороше юридичне підґрунтя для усіх» – зазначив Ярослав Романчук.

Як писав AgroPolit.com, блокада польського кордону стала корисною для українських сироварів. Також перевізники Польщі заважають постачанню волонтерською допомоги до захисників України

в