6 грудня 2023, 13:25, Логістика/Техніка

Перевізники Словаччини погрожують повним блокуванням кордону з Україною

Спілка автомобільних перевізників Словаччини погрожує повністю заблокувати пункт пропуску на кордоні з Україною «Вишнє Нємецьке – Ужгород». Про це повідомили в UNAS.

Перевізники Словаччини зазначили, що організовуючи акцію протесту, вони сприяли акцентуванню уваги Ради міністрів Євросоюзу на проблему з українським агроекспортом. Протестувальники підкреслили, що їм вдалося обговорити зазначену проблему з профільним міністром.

Вони додали, що разом шукатимуть шляхи для виправлення «тривожної ситуації», що склалася на словацькому транспортному ринку. Страйкарі заявили, що обурені тим, що західні країни Євросоюзу не сприймають це питання серйозно, і що навіть представники Єврокомісії вимагають від уряду Словаччини забезпечити відкритість кордонів з Україною у директивний спосіб.

Союз автомобільних перевізників Словаччини продовжує страйкувати. Ми дякуємо міністру транспорту за те, що він підняв серйозність проблеми звільнення українських перевізників від обов’язку отримувати транспортні дозволи та вплив цього звільнення на автомобільний транспорт Словаччини на Раді міністрів транспорту Євросоюзу у Брюсселі. Разом із представниками Польщі та Угорщини він говорив про серйозність проблеми та невідкладність вирішення», – зазначили в UNAS.

Як писав AgroPolit.com, словацькі перевізники обговорюють відновлення блокади українського кордону. Також колишній президент Польщі підтримав Україну і запропонував рішення кризи на кордоні

в