4 грудня 2023, 16:50, Земля

Прихід на ринок юросіб не змусить аграріїв активніше продавати власні землі – експерт

З 2024 року в рамках другого етапу ринку землі купувати землю зможуть, як громадяни України, так і юридичні особи українського походження, що значно підвищить ліквідність, а також полегшить купівлю і продаж ділянок. Про це повідомив керівник компанії Volodar Володимир Нагорний, пише Kurkul.com.

Експерт нагадав, що продаж землі юрособам не зможе перевищити 10 тисяч га на одного покупця.

Володимир Нагорний висловив думку, що аграріям не слід очікувати значних змін, хоча нові правила можуть призвести до підвищення попиту на сільськогосподарські землі через прихід на ринок брокерів та аграрних інвестиційних фондів. Експерт додав, що зростання ціни на землю не має змусити власників продавати власні паї.

Слід зазначити, що компанія Volodar проводить набір інвесторів для придбання земель в усіх регіонах кукурудзяного поясу (лісостепової зони). Деталі співпраці можна дізнатись за телефоном: +38 (093) 081-18-17.

Суттєвих змін фермерам не слід очікувати, оскільки запуск другого етапу ринку землі не збільшить кількості бажаючих продати власні земельні ділянки. Водночас покупці поступово збільшуватимуть вартість землі, щоб спонукати власників до продажу. Проте це збільшення буде не більш ніж на 10-15%», — зазначив Володимир Нагорний.

Як писав AgroPolit.com, у 20 — 30% випадків землю оброблюють юридичні орендарі. Також Володар розпочав пошук інвесторів для придбання земельних ділянок

в