4 грудня 2023, 13:20, Торгівля

Планують стежити за кожною транзакцією: стартувало ліцензування експорту агропродукції до Болгарії

4 грудня поточного року почав діяти режим ліцензування експорту української аграрної продукції до Болгарії. Про це повідомив міністр сільського господарства Болгарії Кирил Ватєв, пише bntnews.bg.

Він зазначив, що ліцензування стосується не всієї аграрної продукції, а чотирьох видів зерна. Також він наполягає на включенні до списку сухого молока, замороженої малини і сухого меду. Кирил Ватєв наголосив, що всю державну допомогу фермерам, виділену у зв'язку з українським експортом, вже виплатили.

За його словами, додаткові кошти від держави отримали і болгарські тепличники. міністр сільського господарства Болгарії пояснив, що в бюджеті на 2024 рік закладена державна допомога на компенсацію наслідків війни в Україні.

Я домовився з українським міністром, щоб ми інформували про кожну транзакцію з України в Болгарію — хто її отримує сюди, а хто відправляє звідти. Ми не можемо встановлювати ціни або зупиняти транзакцію, але коли ми бачимо, що це спотворює наш ринок і наші товари не продані, ми можемо втрутитися. Субсидії, які ми даємо, займають друге місце за обсягом після Польщі, всі інші країни дають менше. Бюджет той самий, але на більше тварин», – зазначив Кирил Ватєв.

Як писав AgroPolit.com, у польських перевізників не залишилося підстав для страйку. Також в мінагро озвучили плани з підтримки агросектору у 2024 році

в