5 грудня 2023, 08:30, Логістика/Техніка

Відразу 10 кораблів скористалися новим зерновим коридором

Відразу десять кораблів, що експортують українську аграрну продукцію та інші вантажі, вийшли 3 грудня із портів Великої Одеси. Про це повідомляє видання «Думська».

Чотири балкери залишили порт Південний, два з яких – 289-метровий Andros Beauty та 225-метровий Lucky Glory доставлять замовникам українську руду. З одеського порту вийшли два корабля, у тому числі танкер NEW SPIRIT, ще чотири кораблі вийшли з порту Чорноморськ.

Це доводить, що український тимчасовий коридор для торговельних суден успішно працює під захистом сил оборони.

Слід зазначити, що чорноморським гуманітарним коридором, безпеку якого забезпечують Військово-морські сили ЗСУ, станом на 24 листопада вже пройшли 153 цивільні судна із продовольством.

Ці кораблі перевезли понад 5,6 млн т зерна та інших вантажів. Вони пройшли Чорноморським гуманітарним коридором України, підтримуючи фермерів та інші підприємства в Україні та забезпечуючи продовольством та іншими товарами світ.

З міркувань безпеки, не всі засоби пересування включають AIS, проходячи шляхом з і в українські порти. Україна 10 серпня оголосила нові тимчасові маршрути для торгових суден, що прямують до чорноморських морських портів.

Як писав AgroPolit.com, новий зерновий коридор може дозволити експортувати 2,5 млн т агропродукції на місяць.Також в Україні в 2024 році аграрії зможуть отримати компенсацію за придбання агротехніки

в