4 грудня 2023, 09:51, Торгівля

У польських перевізників не залишилося підстав для страйку – посол

Переговори з польським урядом тривають і вже вдалося знайти компроміси, тому протестувальники більше не мають підстав для блокування кордону і повинні його відкрити. Про це заявив посол України в Польщі Василь Зварич, пише Укрінформ.

Посол підкреслив, що кожний день страйку завдає збитків, як українській економіці, так і бізнесу в Польщі, а також в інших країнах. Василь Зварич наголосив, що для продовження акцій протесту на кордоні немає підстав.

Дипломат додав, що вимоги, які стосуються дозволів на вантажні перевезення виконати зараз неможливо. Василь Зварич зазначив, що мова йде про питання, що відноситься до компетенції ЄС, тому вирішувати його потрібно у співпраці з Брюсселем. Василь Зварич сказав, що сподівається, що протестувальники поставляться з розумінням до рішень, які вже вдалося напрацювати разом з урядом Польщі.

Ми продовжуємо переговори з польським урядом, знайшли певні точки дотику й компроміси. І дуже сподіваємося, що для протестувальників цих пропозицій, які ми разом з польським урядом напрацювали, буде достатньо, аби припинити протест. Ми можемо всі питання, які турбують польських протестувальників, вирішувати за столом переговорів. Але хочемо бачити добру волю і з їхнього боку», — заявив Василь Зварич.

Як писав AgroPolit.comдержавні служби Польщі посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні. Також в Україні наростають економічні втрати через протести польських перевізників

в