4 грудня 2023, 08:30, Держпідтримка

В Мінагро озвучили плани з підтримки агросектору у 2024 році

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький розповів, який у Мінагро план на 2024 рік щодо розвитку агросектору та назвав головні пріоритети. Про це повідомляє УНІАН.

Він визнав, що головними проблемами аграріїв залишається дефіцит коштів, низькі ціни на продовольство і перебої з експортом. Тарас Висоцький зазначив, що для вирішення фінансових проблем фермерів, програму підтримки «Доступні кредити 5-7-9» вирішили продовжити на 2024 рік.

Перший заступник міністра зазначив, що для вирішення логістичних проблем Мінагро планує координувати дії з Мінінфраструктури. Тарас Висоцький зазначив, що аграрний сектор України є експортоорієнтовним, тому близько 70% агропродукції необхідно вивезти, оскільки в середині країни такий об’єм нікому спожити.

Важливо, щоб критична маса працівників була доступна для аграрного сектору. Є питання розмінування територій — це координує Мінекономіки, ми долучаємось. Це виклик, який ще не вирішений, ним треба буде активно займатись наступного року. Потім підтримка найменших. В нас є підписаний договір зі Світовим банком про виділення коштів, щоб дати компенсацію найменшим фермерам. І далі будемо продовжувати грантові програми по садах і теплицях. Тим паче, є попит» – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, новий зерновий коридор може дозволити експортувати 2,5 млн т агропродукції на місяць. Також в Україні в 2024 році аграрії зможуть отримати компенсацію за придбання агротехніки.

в